RST vedeneristekynnys

Ammattirakentajan kynnykset kylpyhuoneisiin ja muihin märkätiloihin

Märkätilan kynnykset ruostumattomasta teräksestä

U-Kynnys 23×25

U-Kynnys 23×35

U-Kynnys 23×89

Erikoismittaiset kylpyhuoneen kynnykset tehdään asiakkaan mittojen mukaan, kysy hinnat ja minimimäärät.

RST Vedeneristekynnys on tarkoitettu kylpyhuoneisiin ja tiloihin, joissa on lattiakaivo ja vesieristys. Kynnys mahdollistaa vedeneristeen nousun kylpyhuoneen lattiapinnasta suositusten mukaisesti. Vedeneristekynnyksten pinta on ruostumattomasta teräksestä.

Ohjeistuksen mukaan kylpyhuoneissa ja muissa tiloissa, joissa on lattiakaivo, on vedeneristeen noustava jatkuvana vähintään 15 mm valmiista lattiapinnasta. Ympäristöministeriön ohje rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta 2020.

Ovenkynnys saa molemmin puolin lattiaa korottua vain 20 mm. Valtioneuvoston asetus rakennuksen esteettömyydestä (241/2017) 4 § Ovet

Märkätilan vedeneristyksen on muodostettava kokonaisuus, joka on tiivis kaikilta vedeneristetyiltä pinnoiltaan sekä niiden saumoista, läpivientikohdista ja liittymistä. Vedeneristyksen läpivientikohdat, joita ovat mm. seinien vesijohtoläpiviennit ja lattian viemäriläpiviennit, toteutetaan vedeneristysjärjestelmään kuuluvilla tiivistystuotteilla. Seinän vedeneristyksen läpivientejä on vältettävä roiskevesialueella. RST kynnyksissä olisi suositeltavaa viedä vesieriste karmin rakenteeseen. Ensisijaisesti myös ikkunoita ja huoneiston väliovia on vältettävä roiskevesialueella. Vedeneristys liitetään mahdollisesti roiskevesialueella oleviin ikkuna- ja ovikarmeihin vesitiiviisti. – Ympäristöministeriön asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta (782/2017) 28 § Märkätilan vedeneristys ja rakenteet (ohje rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta 2020, ote sivulla 48).

Pystykynnys 20x25x70x20

Pystykynnys 2-osainen

Scroll to Top